Hribovec - Rihpovec

www.rihpovec.si

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk


2009-05 Predavanje Ane Nuše Kneževič

E-pošta Natisni PDF

V vsakdanjih stikih z različnimi ljudmi vse premalo razmišljamo, kaj vse sodi v sporazumevanje in kje se ob srečanju s človekom to sploh začne. V prvem trenutku besedo sporazumevanje največkrat povežemo s pogovorom, čeprav se to začne že vsaj korak pred njim, ob prvem stiku z očmi. Dejstvo, da vsakemu človeku natančen pomen besede sporazumevanje ni jasen, še nima nobenih posledic. Veliko huje je, da se prevečkrat malo zavedamo, kako kakovostno odigramo vlogo sporazumevanja v vsakdanjem stiku z ljudmi. Dejstvo je, da se moramo določenih pravil lepega vedenja preprosto naučiti, a vsi nismo imeli enakih možnosti za pridobitev potrebnih znanj. Pomembno je, da se primanjkljaja zavedamo in ga poskušamo čimprej in v čim večji meri nadoknaditi.

Vsak bi bil lahko vesel,če bi imel možnost znjanje o lepem vedenju pridobiti neposredno od Ane Nuše Kneževič. Kanček tega je bilo dano nam, ki smo se deževnega pomladnega večera zbrali na Rihpovcu. Človeka ob njenem predstavljanju teme očara energija, ki kar žari iz nje in s katero zna tako intezivno in enostavno vzpostaviti stik z poslušalci. Hkrati je njen prikaz različnih situacij, v katerih se lahko znajdemo, izredno preprost in lahko razumljiv komur koli.
Z Ano Nušo Kneževič smo preživeli lep večer, a je bil žal veliko prekratek, da bi s prijaznimi odgovori v celoti potešila naše zanimanje za to temo. To dokazuje, da je lepo vedenje pomemben del našega življenja, o katerem smo pripravljeni razmišljati in ga izboljšati.
Komentarji (0)
Samo registritrani uporabniki lahko dodajo komentarje!
Zadnjič posodobil Petek, 01 Januar 2010 14:36