Hribovec - Rihpovec

www.rihpovec.si

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk


2009-04 Sekanje pirhov

E-pošta Natisni PDF

Ker je druženje ena izmed oblik,  ki ljudi še bolj povezuje med seboj, smo se tudi člani društva Hribovec Rihpovec odločili, da se dobimo in se pomerimo v sekanju pirhov.Kljub slabemu vremenu,se je zbralo lepo število članov. Še posebej pa je pohvalno, da so prišli naši mladi člani.
Sestavili smo ekipe in tekmovanje se je lahko začelo. Da pa to ni bilo vse tako zares smo vmes nastavili tudi kakšno surovo jajce in smeha ni manjkalo. Kljub temu pa smo dobili zmagovalca. Med moškimi je največ točk zbral Bojan Rogelj, med ženskami pa Pavla Šircelj.
Preživeli smo res lepo nedeljsko popoldne in še enkrat dokazali, da je v slogi moč.

Velikonočne igre imajo družabni namen, saj se za igranje srečujejo domači, žlahta ter sovaščani.  Velikonočne igre s pirhi so sestavni del bogato ohranjenih velikonočnih šeg in navad na Dolenjskem. Letos so Rihpovčani ponovno obudili igro sekanja pirhov. Pravila so enostavna: tekmovalec iz določene razdalje poskusi zapičiti kovanec v pirh. Za igro so bila potrebna le jajca in nekaj centov ter igre željni tekmovalci in že se je razlegal vrisk in veselje.
Komentarji (0)
Samo registritrani uporabniki lahko dodajo komentarje!
Zadnjič posodobil Petek, 01 Januar 2010 14:48